keskiviikko 18. toukokuuta 2016

JEUDI

JEUDI

Aamulla lähdimme Monssista junalla kohti Brysseliä. Saavuttuamme sinne suuntasimme heti katsomaan muistomerkkiä, joka oli tehty Brysselin terrori-iskuissa menehtyneiden muistoksi.




Tämän jälkeen meillä oli rutkasti vapaa-aikaa joten yllätys yllätys suuntasimme kaupoille. Brysselin katuja kävellessä ei voinut olla huomaamatta näitä sarjakuva aiheisia maalauksia. Kuten tämä missä Tintti, kapteeni Haddock ja Milou laskeutuvat portaita pitkin. 
Brysselissä spottasimme myös Kenin.



Kävimme tietenkin myös katsomassa Grand Placen ja Manneken Pisen. Manneken Pis osoittautui paljon pienemmäksi, kun mitä olin odottanut. Se oli vain noin 60 cm korkea.


Kun pakollinen turisti kierros oli käyty ja kuvat oli otettu suuntasimme Europarlamenttiin, jossa meillä oli suunniteilla esitys europarlamentikko Perti Sarvamaan kanssa. Kun saavuimme paikalle siellä oli täysistunto menossa. Ehdimme nähdä vain hyvin pienen osuuden sen lopusta. Tämän jälkeen Sarvamaa piti meille hyvin mielenkiin puheen EU:n historiasta, sen tulevaisuudesta ja tämän hetken tilanteesta kuten pakolaiskriisistä.



Illalla suuntasimme takasin Pariisiin. Ehdimme vielä käydä kiipeämässä Eiffel tornissa. Pakko myöntää et näköalat valaistun Pariisin yllä olivat huikeat




Vertti Taukojärvi & Maija Hakanen 14F


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti