keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Mercredi

Keskiviikkoaamuna saimme isäntäperheissämme perinteisen belgialaisen aamupalan, valkoista patonkia nutellalla. Sen jälkeen olikin edessä koulupäivä. Heidän koulunsa oli kylmä, vanhahko ja kärsi kosteusvaurioista.

Koulun käytävät näyttivät karuilta ja vanhanaikaisilta.

Oppiladen vessat sijaitsivat ulkona, erillisessä rakennuksessa.


Olimme neljällä belgialaisten oppitunneista - matematiikan, fysiikan, kemian ja hollannin tunnilla. Siellä huomasimme heidän oppimismetodeidensa olevan vanhanaikaisia: heillä ei ollut kirjoja, opettajat keksivät tehtävät itse ja ne ratkaistiin taululle, he käyttivät myös paljon monisteita. Keskiviikkoisin heidän koulupäivänsä olivat lyhyempiä, klo. 8-12, muina päivinä koulua oli klo. 8-17.

Söimme lounaan koulun ruokalassa. Yhdistimme pöytiä, jotta saisimme rakennettua yhden pitkän pöydän. Lounas ei ollut koulusta saatua, vaan oppilaat olivat tuoneet meille kotoa ruokaa, risottoa, leipää, meetvurstia ja jälkiruoaksi suklaa leivonnaisia ja karkkia. Me puolestaa toimme suomalaista salmiakkia, jota belgialaiset maistoivat. Mielipiteet jakautuivat kahtia: useat eivät pitäneet salmiakista, koska se oli liian suolaista. Yllättävää oli kuitenkin se, että aika monen mielestä salmiakki ei oikeastaan ollut hullumpaa.

Ruokailun jälkeistä jutustelua.


Tämän jälkeen menimme hetkeksi liikuntasaliin pelaamaan koripalloa, joka oli päivän viimeinen aktiviteetti yhdessä. Myös liikuntasali oli vanha ja kärsineen näköinen. Lattia narskui ja siinä oli tummia vesivaurioläikkiä.
Tämän jälkeen noin kello yksi pojat lähtivät pelaamaan hohtogolffia.








Clara ja Pauline,Inessa ja Aurelia

Hohtogolf.




Me tytöt taas lähdimme yhdessä shoppailemaan! Menimme Monsin suurehkoon ostoskeskukseen ja kiertelimme siellä kauppoja pari tuntia. Sen jälkeen isäntäperheeni äiti haki ja vei minut Monsin keskustaan nähtävyyskierrokselle. Samalla hän myös kertoi Monsin historiasta ja kyseli Suomen itsenäistymisestä ja historiasta. Moni paikka oli kuitenkin jo sulkeutunut, eikä keskustakierrokseni muutenkaan ollut kovin kummoinen, mutta se oli silti kiva ele.




Monsin ostoskeskus.
Monsin katolinen kirkko.



Monsin keskustassa kiertelyn jälkeen, menimme kotiin. Nälkä oli suuri ja väsymys painoi, joten istahdimme hetkeksi yhdessä sohvalle ja isäntäperheeni äiti kertoi suomalaisesta ystävästään, lasikaapissa olevasta Iittalan vaasistaan ja visiitistään Suomeen noin 10 vuotta sitten. Isäntäperheeni oli parhaita ystäviä Maijan isäntäperheen kanssa, joten kutsuimme heidät meidän luoksemme syömään. Ruokana oli lasagnea, leipää ja salaattia.Kerroimme Maijan kanssa mm. suomalaisista, Suomen järvistä ja Muumeista. Istuimme ruokapöydässä muutamia tunteja jutellen ja nauraen! :) Kello oli jo 23, kun Maija isäntäperheineen lähti luotamme. Olimme rättiväsyneitä ja menimme suoraan iltapesun kautta nukkumaan.






Heidi Paumo ja Matias Kauppinen 14A







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti